Degustacija sirev

Vsak kraj ima svojo znano vrsto sirev. Dolenjska in Bela krajina po njem žal še ni znana, četudi ga postrežemo gostom na različne načine: kot nadev v ajdovih štruklah, kot namaz ali k kozarcu vina.

Mi Vam bomo ponudili uskoški sir: Kravji, kozji ali tudi ovčji - dimljen, z začimbami ali tudi s tartufi.

Se spomnite kako odlični so bili siri, ki ste jh nekoč lahko ob cesti kupili, ko ste se vozili na hrvaško morje po stari poti, ki pelje čez Liko in mimo Plitvic? Bakice so prodale stotine sirev dnevno. Danes tega komaj vidimo in kakovost ni več tista kot je nekoč bila. Vojna na hrvaškem je pustila svojo sled. 

Pri nas je drugače. Obujamo spomini a recepti starih dobrih ličkih sirev so znani, saj smo Uskoki Dolenjske, Bele krajine, Žumberka in Like zgodovinsko povezani. Naše babice so ohranile recepte in nam so nam vso skrivnost odkrile. 

Po naši legendi Krabat je imenovana tudi ogromna Show Sirarna Krabat Milchwelt v Nemčiji. Tam lahko degustirate 30 vrst sirev. Najbolj priljubljen pa je Krabatello, ki se odlično izkaže v kombinaciji s Frankinjo in shuho govedino Zavoda Zrnje Metlika