Društvo Krabat Radovica ima svojo šolo

Šola je nastala kot ideja Tonija Gašperič, znamenitega belokranjsjega humorista, pisca, kulturnega delavca in človeka, ki je na območju Bele krajine zaslužen za mnogo inovativnih idej. On je razlog, da so številni ljudje obiskali Belo krajino. Nudil nam je mnogo prijetnih druženj, veliko dobre volje in naredil veliko za prepoznavnost našega kraja. Toni Gašperič največji človek Bele krajine, vedno znova nam s svojimi idejami popestri življenje. 

OSNOVNA ŠOLA BISTRA BUČA

Šola je namenjena promociji in spoznavanju Bele krajine na izjemno hudomušen in zabaven način. Spoznali jo boste pod “strogim” vodstvom učitelja Jožeta Matekovič. Pouk se vam bo zagotovo vtisnil globoko v spomin, a spričevalo, ki ga prejmete ob koncu, bo opozorilo, da bo treba šolo ponoviti! 

Kot naši gosti si lahko izberete smer šolstva:

- Šola kot leta 1956. 

- Šola vinarstva Bučman.

- Življenje uskokov: Prazničke šege in navade 

Kakorkoli se boste odločili. V šoli Bistra Buča društva Krabat Radovica se boste nasmejali do solz in doživeli edinstveno izkužnjo. Prijeten ambient, hudomušem učitelj, idilična vas Radovica, antikviteti v hiši Jožeta Matekovič in celostna ponudba so beg iz vsakdanjega življenja v "danes" najbolj smešne segmente živlenja nekoč. 

Opremljeni šolski prostor se lahko koristi tudi za individualne prezentacije, seminare ali dogodke po meri. Obstaja tudi možnost cateringa.

Dodatno lahko poskrbimo za vožnjo s konjskimi kočijami, degustacijo vina ali Krabat Pils, ogledom okostja jamskega medveda, ogled umetniške razstave ali organiziramo pohod do Trdinovega Vrha s piknikom. 

Rezervacije pošljite na:

info@vonschadowitz.com