V prostorih PH Stratus v Črnomlju smo dne 22.01.2018 ponovno bili priča enkratnemu predavanju Monike Bračike na temo Predstavitev poslovne priložnosti "Krabati Bele krajine"

To je zgodba o uspehu, ki povezuje Slovenijo, Hrvaško in Nemčijo. Nemci so razvili blagovno znamko Krabat, ki jo s pridom izkoriščajo. Zaradi nje, je Krabat regija v Nemčiji ena najhitreje razvijajočih se v Evropi. Zdaj pa nam je ponujena priložnost, da prenesemo odličen primer iz prakse Nemcev v naše kraje. Govora je bilo o kdo, kako in zakaj lahko profitira od priložnosti, ki nam je ponujena.


				Kolesarska pot KRABAT Raadweg.

Vsebina predavanja:

1. O zgodovini in lokalni umestitvi Krabata v naše okolje.

2. Mednarodna povezanost.

3. Zgodbe Krabatov Bele krajine in okolice.

4. Predstavitev partnerjev v projektu in koga lahko še vključimo v projekt (brez investicije ali stroškov).

5. Predstavitev turističnih produktov.

6. Kako lahko NE turistične produkte in storitve prek projekta prodamo za vas v tujino.

Monika Bračika že več let uspešno sodeluje z Nemci. Njeno zagnanost in željo po sodelovanju so Nemci že prepoznali in zato ni nič nenavadnega, da se pojavlja tudi v njihovih medijih. Končni cilj ni povezati države med seboj samo turistično, ampak tudi z gospodarstvom. 

Krabat je zgodba in blagovna znamka, ki odpira vrata vsem, ki so zainteresirani za RAZVOJ GOSPODARSKE REGIJE. V njej se lahko najdejo ponudniki turističnih storitev, turistični vodniki kot tudi podjetniki domače obrti ali splošne industrije. Monika poudarja, da ni samo turizem tisti, ki bo pomagal Beli krajini, ampak tudi gospodarstvo. Zaradi tega so dobrodošli podjetniki, ki že imajo razvite svoje produkte in mogoče potrbujejo samo nov kanal, za plasiranje produkta na nov trg.

Monika Bračika je sama potomka uskoških plemičev. Zaradi tega ji je zgodba o Krabatu še toliko bolj pisana na kožo. Obvlada zgodovino in zgodovinska dejstva vezana za Vojno krajino in Uskoke, z druge strani pa je prava podjetnica z široko paleto gospodarskih idej. Zaradi tega se že sedaj veselimo novih predavanj.

Moram pa tudi pohvaliti organizatorico Matejo Vrščaj iz Poslovne hiše Stratus in njeno ekipo na prekrasni organizaciji in pogostitvi.