V Rosalnicah pri Metliki, v neposredni bližini reke Kolpe in nedaleč od hrvaške meje ter Žumberaka, se nahaja Hiša dobrega kruha- Domače dobrote Mojca.


							
				Domače dobrote Mojca

Obisk Hiše dobrega kruha je nekaj, kar bi si moral vsak obiskovalec Bele krajine dodati v svoj urnik oz. seznam destinacij, ki si zaslužijo ogled. Vsaka podrobnost hiše izžareva veliko ljubezen do peke. Prekrasna kamnito-lesena zgradba je prava paša za oči, vonj pravkar pečenega kruha iz krušne peči pa marsikomu prebudi kakšen prijeten spomin na otroštvo. Vse skupaj pa bi bilo nič, če za vsem tem ne bi stale pridne roke Mojce Kramarič, ki je vse skupaj s svojo veliko ljubeznijo do peke pripeljala do tega kar je danes. Njeno avtentičnost, tradicijo in seveda tudi kvaliteto so prepoznali tudi v nemški partnerski regiji Krabat in so jo zato nagradili s certifikatom Krabat tradicija in kvaliteta. To pa ni edini certifikat. Pohvali se lahko tudi s certifikatom za pripravo pristne belokranjske pogače.


Samo dosledno sledenje receptu, ni dovolj za dober kruh. Potrebna je tudi ljubeča roka, zmožnost popolne združitve sestavin v harmonijo, ki dajo kot rezultat popolno harmonijo okusa. Kruh je osnovno živilo že tisočletja. Da bi se naučili, kako so to delali v preteklosti in da bi spoznali kruh kot vrednoto, je Mojca odprla Šolo peke kruha- od zrna do kruha. Namenjena je predvsem osnovnošolcem, ki tukaj prvič zamesijo in spečejo svoj kruh v krušni peči.


Danes ne bomo pisali o Mojcinih kruhih, pa pogačah, tortah za vse priložnosti, piškotih, mlincih,... Dežela Uskokov in agencija Von Schadowitz je skupaj z Mojco Kramarič pripravila posebne visokokakovostne in edinstvene domače dobrote iz krušne peči, za obiskovalce različnih programov po Deželi Uskokov. Ponudba je namenjena različnim generacijam, od otroških in družinskih programov, popotovanj za mlade raziskovalce, ljubitelje pohodov in narave ter programi za upokojence in ljudi s posebnimi potrebami.


Mojca za najavljene skupine agencije VON SCHADOWITZ, pripravlja najnovejše kombinacije jedi iz domače proizvodnje. Seveda skupaj razvijamo in odkrivamo tudi nove okuse in le-te kombiniramo z že poznanimi.

Krabat I meni, je sestavljen iz tipičnih sestavin partnerskih Krabat regij: Bela krajina, Žumberak na Hrvaškem ter Lausitz v Nemčiji. Zaželimo lahko samo še dober tek!

Tukaj si lahko pogledate predstavitveni video:

http://krabat.si/photos/photo/174577