12.2.2018 smo se ponovno zbrali v prostorih PH Stratus v Črnomlju, kjer je predavateljica Monika Bračika nadaljevala predavanje o poslovni priložnosti za belokranjske Krabate. 


				Monika Bračika

Povdarek današnjega predavanja je bil na nemškem know-how; znanju, ki so ga razvili v Krabat Regionu v Lužicah in podpori podjetnikom iz naše regije, ki bi se radi vključili v že utečen in uspešen Krabat sistem. Nemci so že pred časom ugotovili, da je ključ do uspeha celotne regije povezovanje v skupni sistem Krabat, znotraj katerega vsi delujejo za skupen cilj in kjer ni prostora za nam predobro znano zavist. Zavedajo se, da morajo sodelovati in delovati v sožitju. Takšna miselnost in način dela, pa jih je postavila na sam vrh najhitreje rastočih in razvijajočih se regij v Evropi.


				Kolaž izdelkov Krabat

Obiskovalci današnjega predavanja, so se spraševali, kako bi se lahko s svojimi izdelki, storitvami in znanji vključili v projekt. Da bi lažje vizualizirali svoje ideje, je predavateljica s seboj prinesla nekaj izdelkov, ki se že uspešno prodajajo v Nemčiji. Med njimi so tudi naši, slovenski izdelki, ki so izredno cenjeni in iskani. Kot primer naj navedem sušeno govedino zavoda ZRNJE iz Metlike, katero poznajo le redki domačini, v Nemčiji pa je pravi prodajni hit. Naš cilj v letu 2018 je, pomagati vključiti čim več dobrih, drugačnih in inovativnih ponudnikov in z njimi napisati nove zgodbe o uspehu. 


				Sušena govedina

Podporo Nemcev imamo. Na nas je, da zavihamo rokave in naredimo konkretne načrte, saj Nemci ne bodo delali namesto nas, bodo pa z veseljem delali z nami.