Vila Castanea je družinsko voden B&B, ki se nahaja sredi edinega mesta na rečnem otoku v Sloveniji, Kostanjevica na Krki. Hiša iz konca 19.stoletja je popolnoma obnovljena (od maja 2014) skladno z zahtevami kulturne dediščine. V njej je urejenih 9 sob (do 24 ležišč), od tega 6 dvoposteljnih, ena triposteljna in dve družinski sobi (2+2). Gostom nudijo nočitev z zajtrkom, pri čemer so zajtrki pripravljeni iz sezonskih in lokalno pridelanih sestavin. Imajo tudi lastna privatna parkirna mesta (v notranjem dvorišču), tudi za mini bus in kombi.

Dolenjske Benetke – edino slovensko mestece na rečnem otoku

                                      

Kostanjevica na Krki je edino in najmanjše mesto v Sloveniji, ki leži na rečnem otoku, okrog katerega se vije zelena Krka. V njej se ogledujejo Gorjanci, hribovje, o katerih zgodbe je zapisal že Janez Trdina; Krka teče počasi in lenobno, poleti velikodušno ponudi osvežitev razgretim kopalcem in povabi na čolnarjenje okrog mesta. Dolenjske Benetke imajo svoje gondole – značilne lesene čolne, ki neslišno drsijo po gladini in pustijo, da utrujen veslač mirno počije ob rečni obali. Kostanjevica na Krki je romantična in lepa; v njeni okolici lahko uživate v sprehodih, kolesarjenju in ježi konj, lahko pa se podate na raziskovanje bogate kulturne ponudbe. Le malo mestec na tako majhni površini nudi toliko razkošja – kiparske  umetnine v Formi vivi, ogled cistercijanskega samostana ali obisk galerije Božidar Jakac. In ne nazadnje je Kostanjevica na Krki gurmansko odkritje – uživali boste v lokalnih specialitetah, Cvičku in vrhunskih vinih, sveže obranem sadju in domačih sokovih.

Vila Castanea – razkošje preteklih dni z udobjem 21. stoletja

Vila Castanea se nahaja v samem centru starega mesteca, namenjena oddihu, uživanju v naravnih danostih mehke Dolenjske pokrajine, v slikovitih vinorodnih gričih in pomirjujoči Krki. 

Meščanska hiša iz konca 19. stoletja je spomenik lokalnega pomena z razgibano preteklostjo – gostilna, stanovanjska hiša, vila. Ponaša se z bogato okrašeno čelno fasado, obokanim pritličjem, tlakovci iz okoliškega kamna in notranjim dvoriščem v senci mogočnega kostanja. Dominira staremu delu mesteca; z njenih oken se odpira čudovit razgled na mehke dolenjske griče, lenobno Krko in mestece. Vdihnite svež pomladni zrak, uživajte v vonju sveže pokošene trave v poznem poletju, naj vas zapelje pravkar pečen kostanj iz okoliških gozdov. 

Naj bo Vila Castanea samo vaša! Ekskluzivni zakup vile za organizacijo poslovnega dogodka ali poroke vam zagotavlja popolno zasebnost; tako bo vaše bivanje in bivanje vaših gostov prilagojeno vašim željam. Dobrodošli!

Sodobne in udobne sobe z značajem

                               

V njihovih – poleti prijetno hladnih, spomladi in jeseni pa udobno toplih  –  prostorih so uredili sedem dvoposteljnih sob in dve prostorni družinski sobi s kadjo. Sobe odražajo značaj stare meščanske vile – ste si že od nekdaj želeli prenočiti v postelji z baldahinom? – hkrati pa so sodobno opremljene v naravnih materialih, s posluhom za detajle in vsem, kar narekuje udobje 21. stoletja.

Z vrta na krožnik

Zajtrkovali boste pod obokanim stropom zajtrkovalnice, kjer v hladnih jutrih zakurijo kamin, da zadiši po lesu. Zajtrki so bogati in zdravi, iz skrbno pripravljenih sestavin. Sveže sezonsko sadje in zelenjava pridelana na okoliških kmetijah, mesnine okoliških kmetij, domača marmelada in med, svež kruh in pecivo. 

  • se držimo načela Z vrta na krožnik – sadni sokovi, sveže obrana sezonska zelenjava
  • poskrbimo za domače marmelade, džeme in med, ki jih boste lahko tudi kupili in odnesli s seboj 
  • vam pripravimo najboljšo kavo daleč naokoli
  • vam je na voljo bogat izbor delikates: salam, mesnih in mlečnih izdelkov lokalnih pridelovalcev
  • lahko izbirate med sveže pečenimi žemljicami, kruhom, sadnimi pitami ali potičkami
  • spite lahko, dokler se vam zljubi – saj ste na počitnicah! –  in ko se zbudite, vam zajtrk prinesemo v sobo


Popoldne vam postrežejo z lokalnimi specialitetami, zvečer pa z raznoliko ponudbo slovenskih vin. Ob toplih dneh vas povabijo v senco kostanja na dišečo kavo, sladice,  sveže  sokove. Jeseni pa pri nas v Kostanjevici na Krki zadiši po kostanju, po kuhanem in pečenem, v poticah in sladicah. Ste že poskusili kostanjevo torto? Castaneina je prav posebna, pripravljena po domačem receptu, iz domačih sestavin in dnevno sveža. 

Ko se boste popoldne prijetno utrujeni vrnili z izleta in preden se boste zvečer odpravili na prireditev ali na večerjo v kakšno izmed izbranih dolenjskih gostiln, vam postrežejo z izvrstnimi lokalnimi specialitetami – delikatesami, mesninami, siri, sladicami, s kozarčkom Cvička ali drugega vrhunskega slovenskega vina. 
Če si boste njihovih dobrot zaželeli tudi na kopanju v bližnjih termah ali ob Krki, vam bodo z veseljem napolnili košaro, polno okusnih jedi, zamišljenih posebej za nepozabno malico – piknik na prostem.

Poslovni dogodki

Vila Castanea je odličen prostor za organizacijo poslovnega dogodka. Na voljo vam je posebna, od ostalih prostorov ločena soba, ki sprejme do 15 oseb, in omogoča organizacijo ekskluzivnega dogodka – od poslovnega srečanja, seminarja do nepozabne predstavitve. Po željah vam pripravimo vrhunsko kulinarično pogostitev in ponudbo raznovrstnih slovenskih in tujih vin iz naše vinoteke.

Naj bo Vila Castanea samo vaša! Ekskluzivni zakup vile vam zagotavlja popolno zasebnost; tako bo vaše bivanje in bivanje vaših gostov prilagojeno vašim željam.

Butične poroke

Kostanjevica na Krki je lahko tudi vaše idealno prizorišče za poroko.

Doživetja

Kostanjevica na Krki z okolico ponuja različne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Kolesarjenje, pohodništvo, čolnarjenje in sup-anje po reki Krki, športni ribolov, skike-anje, jahanje, golf, ogled umetniških zbirk v galeriji Galerija Božidar Jakac in skulptur mednarodnih umetnikov Forme vive in še, in še.

Za vsakogar se nekaj najde…