BIT JE NAŠ PROJEKTNI PARTNER, KI JE POLEG PONUDBE NAMESTITVE V HOSTLU, ZADOLŽEN ŠE ZA PRIPRAVO IN IZVEDBO DELAVNIC TER IZOBRAŽEVALNIH PROGRAMOV NAMENJENI PREDVSEM MLADIM.


Mladinski center Bit (MC BIT) združuje mlade na vseh področjih družbenega življenja, podpira kreativno izražanje mladih, spodbuja enakopravnost, tolerantnost, odprtost in prostovoljno udejstvovanje mladih.
 


Mladinski center Bit (MC BIT) je prvi mladinski center v Beli krajini. Organiziran je v obliki zasebnega zavoda, ki sta ga ob koncu leta 2004 ustanovili dve najbolj aktivni mladinski društvi v regiji, in sicer Klub belokranjskih študentov (KBŠ) in Mladinski kulturni klub Bele krajine (MKKBK) in od junija 2016 deluje kot socialno podjetje. Programske vsebine MC BIT so namenjene predvsem mladim med 15-im in 30-im letom. Mladinski center BIT vodi tudi turistično izobraževalni center za organizirane skupine v Črnomlju s 42 ležišči, ki je namenjeno mladinskim izmenjavam, usposabljanjem, poletnim šolam, pripravam športnikov, delovnim vikendom in vključevanje lokalnih ponudnikov v različne vsebine.

Mladinski center Bit producira programske vsebine, ki mladim zagotavljajo kakovostno preživljanje prostega časa. Izobraževalne, strokovne, kulturne, umetniške in druge vsebine pa so zanimive tudi za širšo javnost.

 


NAJEM PROSTOROV V TURISTIČNO- IZOBRAŽEVALNEM CENTRU MC BIT

♠ Kuhinja s pečico, kuhalno ploščo, pomivalnim strojem, dvema pralnima koritoma, hladilnikom in vso potrebno kuhinjsko opremo. V kuhinji se lahko naenkrat prehranjuje 25 ljudi. Jedilnica, ki sprejme 60 ljudi. Po potrebi se lahko jedilnica preoblikuje v predavalnico.


♠ Dnevna soba za preživljanje prostega časa ter za delavnice ali sestanke.


♠ Predavalnica s projektorjem, projekcijskim platnom, flipchart tablo. Za do 40 oseb.


♠ Skupna kopalnica s 5 wc-ji in 6 tuš kabinami.


♠ 14 sob. V vsaki so 3 samostojne postelje, 3 omare, pisalna miza, stol , ogledalo.


♠ Wi-fi dostop do interneta v celotni zgradbi.


Prostori se nahajajo v drugem in tretjem nadstropju stavbe. Dostop je omogočen samo po stopnicah, stavba nima dvigala.
   


Več o Mladinskem centru BIT:

http://mc-bit.si/erasmus/zakjuceni-erasmus-mladi-v-akciji-projekti/
http://mc-bit.si/hostel/