SEJEM FREIZEIT AUTO & BIKE v Celovcu 6. aprila -8. aprila 2018

 

V petek 6. aprila 2018 se je uradno odprl največji in najbolj priljubljen avstrijski spomladanski sejem Freizeitmesse. V treh dneh se je 452 razstavljavcev iz 15 držav predstavilo z novostmi na področju avtomobilizma, kolesarstva, počitnic in potovanj, kampiranja, rekreativnih športov, bazena ter vrta in cvetja.  

 

"Celovec je trgovinski sejem v regiji Alpe-Jadran. V treh dneh sejma pričakujemo več kot 45.000 obiskovalcev. To potrjuje privlačnost ponudbe in paleta izdelkov, ki so na voljo,« je dejala županja dr. Maria-Luise Mathiaschitz na uradni otvoritvi sejma. Priljubljenost sejma Prosti čas avto& kolo se ne kaže samo na strani obiskovalcev, ampak tudi na strani ponudnikov, kajti zaradi velikega števila, jih je dosti ostalo na čakalni listi.

 

Med razstavljalci počitnic, potovanj in kampiranja smo bili Slovenci najštevilčnejši, zato smo na sejmišču v hali 5 dobili kar svojo ulico, tako imenovano Slovensko ulico. Zavedamo se, da je brez povezovanja in medsebojnega sodelovanja in podpiranja v turizmu nemogoče, zato smo se z veseljem odzvali povabilu RIC Črnomelj, da se jim pridružimo na sejmu v Celovcu in skupaj predstavimo Belo krajino in njene lepote. K nam so po informacije prihajali obiskovalci, ki Slovenijo že poznajo in dopustujejo v njej, kot tudi tisti, ki jo samo prečkajo in je še ne poznajo.

 

Bela krajina in Dolenjska- Dežela Uskokov je geografsko postavljena v pretežno kraško pokrajino ob Gorjancih in je vpeta ob nogi rek Kolpa in Krka. Podeželje je dobro razvito in je prepleteno z vinogradi in steljniki v objemu belih brez. Flora in favna sta tukaj izjemno raznoliki, prav tako verska usmerjenost, ker je območje v preteklosti bilo večkrat sotočje različnih kultur, ne samo Uskokov, ki so na območje rimo-katoliških in protestantskih vernikov prinesli še pravoslavje in grško katoličanstvo. Slednje Uniatske cerkve obstajajo v Sloveniji edino na območju Bele krajine. Pestrost zgodovine Uskokov in prepletanje dinarsko-kraških potez s panonskimi se kaže v podnebju, govorici ter narodnih običajih.

 

Za potrebe sejma in predstavitve Bele krajine in Dežele Uskokov smo natisnili katalog v nemškem jeziku, v katerega smo v 5, 7 in 12 dnevnih paketih zajeli vse najboljše iz naše regije, obmejnega območja na JV Slovenije ob prekrasni reki Kolpi. Ponudba je zelo raznolika, zato je bilo zanimanje resnično veliko. Kombinacije razvajanja v termah, razvajanje telesa in duha, gurmanske specialitete po starih receptih na nov način ali pa odmaknjenost v tišino in mir neokrnjene narave. Lahko aktivno preživite dopust v termah ali v naravi ob reki Kolpi, ali pa se preprosto prepustite in greste s profesionalnim fotografom na foto delavnico.

 

Sejem bi ocenili kot izredno uspešen. Pridobili smo nove kontakte in nove poslovne partnerje. V našo zgodbo smo uvrstili tudi novega poslovnega partnerja, ki s svojo ponudbo idealno doda dodano vrednost naši ponudbi. Brendirali (znamčili) bomo njihovo zeleno pivo, ki je delano po 400 let starem češkem receptu.