Domačijo Čulig vodita Ankica Čulig in njen mož Stjepan Čulig.


Gradnja samega objekta se je začela spomladi leta 2000. Vzporedno z gradnjo stanovanjskega dela hiše so začeli graditi tudi del namenjen kmečkemu turizmu.


Domačija, ki se nahaja v prekrasnem mestu Vrhovac ima kapaciteto za 60 gostov, 7 dvoposteljnih sob s kopalnico, zaprto in odprto teraso za približno 70 ljudi ter vinsko klet.


V njihovih sobah se boste počutili sproščeno. Sama lokacija stavbe nudi mirno vzdušje, brez mestnega hrupa, zato bodo lahko vaše sanje mirne in prijetne. Vzdušje vsake sobe dvigne lepa posteljnina, leseno pohištvo iz lokalnih gozdov in prijetna osvetlitev, ki naredi to sobo zračno in svetlo.


Glavni prostor je kapacitete za 60 ljudi. Primeren je za praznovanja, sprejeme, degustacije vin,.. Strežejo izključno domačo hrano, pripravljeni iz lokalnih sestavin.

V restavraciji se nahaja bar in velik kamin, ki v ostri zimi ustvarja prijetno toplo atmosfero.


Graševina, renski rizling, sauvignon, beli pinot, cabernet sauvignon, rumeni muškat ... se hranijo na stalni temperaturi vinske kleti. Poleg dobrih vin vam lahko ponudijo dobro domače slivovo žganje in različne vrste lokalnih likerjev iz lastne proizvodnje: jagodni liker, češnjin liker, liker iz divjih češenj, orehov liker, robidov liker...

Vse naše lokalne specialitete pripravljamo v bogato opremljeni kuhinji, ki jo upravlja gospa Ana. Znani so po svoji specialiteti, divjem prašiču izpod peke.


Gledano proti zahodu seže pogled proti Sloveniji, Žumberaškem in Samoborskem gorju, z druge strani pa na reko Kolpo in Pokolpsko dolino. V bližini se na obali Kolpe nahaja starodavno mesto Ozalj s svojimi lepotami: starim gradom, etno vasico, hidroelektrarno,...


Takoj preko hriba v malem, a lepem Krašiću, se nahaja rodni dom blaženega Alojzija Stepinca. Če greste malo višje, pridete do Lovića Prekriškega na Vidikovcu, kjer ob lepem vremenu seže pogled v kar nekaj sosednjih občin.

Več info: info@vonschadowitz.com